Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie.
 
 

RTC NIEUWSBRIEF > MAART 2014

 
 
AUTO
Hybride Certificering niveau 2 - HEV2
 
BOUW
Opleiding totaalstation
 
HOUT / BOUW
De woning van 2020
 
ELEKTRICITEIT
Hernieuwbare energie
 
MECHANICA
RX Lasdiploma voor leerkrachten
 
PERSONENZORG
Basisattitude - rollenspel in de klas
Omgaan met ...
 
 
VOEDING
Cateringtechnieken grootkeuken
Foodpairing
 
HOUT
Elektriciteit en schrijnwerk
 
BEDRIJF + SCHOOL
Jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag.
 
IN THE SPOTLIGHT
Nieuwe Rode loper-brochure 2014
 
BACKSTAGE
De kunststoftruck - WVOK
 
 
 

Ontdek alle RTC-activiteiten op www.rtcwestvlaanderen.be en het meeste recente nieuws op het snijvlak onderwijs & arbeidsmarkt op  !

 
 
 
AUTO
Hybride Certificering niveau 2 - HEV2
Het doel van deze opleiding is de veiligheid van een voertuig kunnen controleren, op de hoogte zijn van de risico’s, procedures voor voertuigen met een hoge spanning, algemeen kader van voertuigen met een elektrische motor. 
 
Zo worden verschillende opbouwmogelijkheden van de elektrische en hybrideaandrijving geanalyseerd alsook hoe veilig te werken aan hogespanningskringen. Doelgroep: 6 & 7e jaren auto TSO & BSO
 
 
  
 
BOUW
Opleiding totaalstation

Bouwscholen kunnen via RTC de mobiele topografische unit ontlenen. Dit is een wagen met allerlei topografisch materiaal. Om alle materiaal optimaal te kunnen gebruiken wordt op vrijdag 28 maart 2014 een opleiding totaalstation georganiseerd.

Meer info en inschrijven

 
  
 
HOUT / BOUW
De woning van 2020

In het kader van het project De woning van 2020 bieden we leerkrachten hout en bouw 2 nieuwe data aan voor een eendaagse opleiding bij VDAB Roeselare. Hier wordt aangetoond aan leerkrachten hoe men duurzaam kan bouwen via een didactisch huis. Nieuwe data: 3 en 4 juni 2014.

Meer info en inschrijven

 
  
 
ELEKTRICITEIT
Hernieuwbare energie

Leerlingen Elektriciteit kunnen via RTC een opleiding Hernieuwbare Energie volgen bij Greenbridge, ingericht door UGent Power-Link. Tijdens deze halve dag krijgen leerlingen theorie en praktijk mee aangaande windturbines, zonnepanelen en warmtepompen. Er zijn nog enkele data in het voorjaar vrij. Schrijf nu in!

 

Via het Agentschap Ondernemen heeft UGent Power-Link het brugproject “Het elektrisch net, een spannend web” gelanceerd. Hierbij wordt via een interactieve maquette de impact van hernieuwbare energieproductie op het elektrisch net toegelicht. Momenteel bevindt het project zich nog in de ontwikkelingsfase, maar vanaf volgend schooljaar wordt dit volledig operationeel. Spannend!           
Meer info te verkrijgen bij RTC.

 
  
 
MECHANICA
RX Lasdiploma voor leerkrachten

Naast het behalen van één of meerdere certificaten wordt de kans geboden om tijdens deze intensieve opleiding een lasdiploma in het kader van het IWF International Welding Federation te behalen, na een theoretisch examen en het behalen van de voorgeschreven certificaten. Met andere woorden een praktisch gerichte training gecombineerd met een certificering onder toezicht van een erkend keuringsorganisme, zoals deze zich ook voordoet in het werkveld.
 

Data & inschrijven

 
  
 
PERSONENZORG
Basisattitude - rollenspel in de klas
Doorheen oefeningen uit improvisatietheater en rollenspellen worden we ons bewust van een aantal zaken:
•  Onze persoonlijke verbale en non-verbale communicatie
•  Wat “positief en constructief communiceren vanuit bewuste aandacht” betekent
•  De verschillende posities die we kunnen aannemen tov mensen en situaties en de manier waarop we daar keuzes in maken.
•  We trainen om hier sterker in te worden en oefenen vanuit voor ons betekenisvolle situaties.
 
 
PERSONENZORG
Omgaan met ...
Met deze praktijk- en ervaringsgerichte opleiding is het de bedoeling de leerlingen ‘zorg’ te laten ervaren hoe men ook mensen met een beperking zich welkom kan laten voelen. De leerlingen ervaren wat het betekent met dergelijke beperking te leven en hoe men op een gepaste manier kan reageren.
 
Tijdens deze vorming gaat men zich a.d.h.v. opdrachten inleven in hun wereld, welke fysieke en mentale struikelblokken kunnen optreden en hoe men hiermee omgaat.
 
 
     
  
 
VOEDING
Cateringtechnieken grootkeuken

Een bordje op tafel serveren of 100 bordjes tegelijk op tafel toveren? Dit laatse is een makkie na het volgen van de opleidingsdag grootkeukentechnieken bij Metos in Aalst! Volg de opleiding op 25/03!

 
VOEDING
Foodpairing

Benieuwd hoe of een amandelkoekje, brocolli en venusschelpen bij elkaar passen? Volg dan zeker de TTT op 27/03 onder leiding van Peter Coucquyt  van Sense of Taste. Schrijf nu in!

 
     
  
 
HOUT
Elektriciteit en schrijnwerk

Dat deze twee niet meer zonder elkaar kunnen is al langer een feit. Lichtje in kast, automatisch rolluik, enz. Op 18 maart organiseren hoogstaande partners zoals Assa Abloy, Winkhaus, Santens Automatics, Hettich een Train the Trainer voor leerkrachten Hout. Wees er bij! Meer info en inschrijven. Er zijn ook opleidingen voor de leerlingen op andere data.

 
  
 
BEDRIJF + SCHOOL
Jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag.

Via www.bedrijf+school.eu kan je als leerkracht tal van activiteiten boeken in steeds meer bedrijven. Heb jij al kennis gemaakt met ons aanbod? Of ken je nog een interessant bedrijf dat jongeren kan prikkelen voor de uitdagende wereld van techniek?

Ben jij een geïnteresseerde onderneming dat activiteiten wil opzetten voor leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten? Of wil je als bedrijf graag samenwerken met scholen uit je regio?
Neem contact op met Cindy Van Herpe via cindy@bedrijfplusschool.eu of 0468/13 90 33.


Tijdens de kick-off op 13 februari werden 2 grensoverschrijdende projecten in de kijker geplaatst. Het bedrijfsbezoek aan de Sluitskiltunnel in Terneuzen is nu ook op YouTube terug te vinden.

Lees zeker ook het artikel in Flanders today met meer info over Techniek is sjiek en Bedrijf+school. 

 
  
 
IN THE SPOTLIGHT
Nieuwe Rode loper-brochure 2014

Met trots stellen wij u onze nieuwe Rode loper-brochure 2014  voor.
Bent u benieuwd welke projecten RTC in 2014 voor u in petto heeft?

Download de brochure nu via onze website.

 
  
 
BACKSTAGE
De kunststoftruck - WVOK
Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar hoe worden deze kunststofproducten gemaakt? Kom dit samen met je klas ontdekken in de kunststoftruck. Deze truck is uitgerust met de belangrijkste kunststofverwerkende machines. Daarnaast worden er workshops over kunststoffen gegeven. Er is een programma voor een halve dag uitgewerkt.
 
Doelgroep: leerlingen van 3 de graad secundair onderwijs (ASO, TSO en BSO)
 
7 mei 2014: Kulab (Oostende) inschrijven en programma: hilde.bonte@kuleuven.be
8 mei 2014: Kulab (Oostende) inschrijven en programma: hilde.bonte@kuleuven.be
 
Meer info: www.wvok.be
 
  
  RTC West-Vlaanderen
Streekhuis | Peter Benoitstraat 13 | 8800 Roeselare
Tel. 051/27 55 60 | Fax 051/27 55 51
info@rtcwestvlaanderen.be
www.rtcwestvlaanderen.be
Volg ons op facebook
 

Onze vorige nieuwsbrieven vindt u op onze website.
Stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega�s. Via deze weg kan men zich ook inschrijven.
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kan je je hier uitschrijven.

 

email-list