Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie.
 
 

RTC NIEUWSBRIEF > FEBRUARI 2014

 
 
KOELING & WARMTE
Nieuwe technologieën Koeling & Warmte
Warmtepompboilers voor leerkrachten
 
VOEDING
TTT Foodpairing
 
HOUT
Labo houttechnologie
Lakken en vernissen en nu ook beitsen!
 
BOUW
Ergonomie
 
 
MECHANICA / ELEKTRICITEIT
Bouw je eigen Pick & Place - unit
 
TECHNIEK IS SJIEK
Techniekclubs
 
BEDRIJF + SCHOOL
Jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag
 
BACKSTAGE
Bedrijfsstage voor leerkrachten
Techno Tielt: job-en opleidingsbeurs - 28/2-1/3/2014
 
 
 

Ontdek alle RTC-activiteiten op www.rtcwestvlaanderen.be en het meeste recente nieuws op het snijvlak onderwijs & arbeidsmarkt op  !

 
 
 
KOELING & WARMTE
Nieuwe technologieën Koeling & Warmte

Het is een sector die constant blijft evolueren. Om hierop in te spelen kan er ingeschreven worden op een leerlingenopleiding met keuze tussen 9 thema's, waaronder thermische zonne-energie, warmtepompen, waterrecuperatie, woningventilatie, ... .

 

Meer info & inschrijven.

 
KOELING & WARMTE
Warmtepompboilers voor leerkrachten

Warmtepompboilers winnen hoe langer hoe meer aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk als je hun rendement bekijkt. Voor de productie van warm water behoren ze tot de voordeligste oplossingen op de markt.

 

Een halve dag opleiding die openstaat voor leerkrachten op 31/03/2014 of 5/06/2014 bij Van Marcke College. Hoe inschrijven?

 

Interesse in andere onderwerpen als leerkracht? VMC zet hun opleidingsaanbod gratis voor u open.

 
     
  
 
VOEDING
TTT Foodpairing

Benieuwd hoe oesters gecombineerd worden met chocolade of Westmalle met sinaasappel en kruidnagel? Kom dan zeker af naar de TTT Foodpairing in samenwerking met Sense of Taste!

Schrijf hier in!

 
  
 
HOUT
Labo houttechnologie

De Hogeschool Gent stelt via de opleiding houttechnologie haar labo's materiaalondersoek, CNC, CAD/CAM en haar hypermoderne spuitcabine open voor alle leerlingen hout 3° graad secundair onderwijs. Via workshops kunnen de leerlingen kennis maken met de meest recente apparatuur en moderne technologieën rond materiaalonderzoek, afwerkingtechnieken en automatisering in de houtsector.
 

Meer info en inschrijvingen.

 
HOUT
Lakken en vernissen en nu ook beitsen!

Nieuw binnen dit goed lopende leerlingenproject: Duthoo richt zich nu ook naar leerkrachten die het beitsen onder (of nog beter onder) de knie willen hebben. Dit is een TTT met zowel een theoretisch als een praktisch luik.

Meer info en inschrijven

 
     
  
 
BOUW
Ergonomie

Een goede houding en het juiste tilwerk is onontbeerlijk in een bouwopleiding. In 2013 konden leerlingen hier een opleiding rond krijgen via RTC. Als afsluiter van deze opleidingen organiseert RTC op 25 februari 2014 een halve dag opleiding ergonomie voor leerkrachten. Een must voor elke bouwleerkracht!

Schrijf nu in voor 17 februari 2014!

 
  
 
MECHANICA / ELEKTRICITEIT
Bouw je eigen Pick & Place - unit

Heel wat West-Vlaamse leerlingen zijn momenteel druk aan het werk om hun GIP in het kader van het project "Bouw je eigen Pick & Place-unit" rond te krijgen. Hun resultaten kunnen ze tentoon stellen via onze speciale Facebookpagina. Neem nu een kijkje!

 
  
 
TECHNIEK IS SJIEK
Techniekclubs
Na de lancering van de eerste techniekclub in Zwevegem 2 jaar geleden werd vorige week met trots de lancering van de techniekclubs aangekondigd in twaalf West-Vlaamse steden en gemeenten.
 
Een techniekclub kan je vergelijken met de muziekschool, waar kinderen en jongeren 'cultuur' beleven en waar ze vooral  goesting in techniek krijgen. 
 
Dat deze techniekclubs voldoen aan een nood en belangrijk zijn, bewijst het feit dat er vele partners betrokken zijn in dit project.Vives is trekker in dit verhaal en ook de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen, de 12 steden en gemeenten, 37 lokale technologiebedrijven, 52 techniekmentoren en een aantal belangrijke organisaties zoals Resoc, Tofam, Voka, Unizo, RTC, VDAB, GO!, VSKO, POV, OVSG en lokale scholen doen mee. Lees meer
 
  
 
BEDRIJF + SCHOOL
Jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag

Het project Bedrijf+School biedt de mogelijkheid om met de klas een interessant bedrijf te bezoeken of een gepassioneerde technieker in de klas te krijgen. Deze en tal van andere activiteiten kunnen gratis geboekt worden via www.bedrijfplusschool.eu.

KICK-OFF
De kick-off van Bedrijf+School gaat door op 13 februari 2014 waarbij de eerste grensoverschrijdende bedrijfsbezoeken in de kijker worden gezet. Hou onze sociale media in het oog!
Bedrijf+School | info@bedrijfplusschool.eu | wwww.bedrijfplusschool.eu

 
  
 
BACKSTAGE
Bedrijfsstage voor leerkrachten

Wil een van je leraren graag op bedrijfsstage en is het moeilijk om die te vervangen? Via een proefproject van het Departement Onderwijs en Vorming kan je tijdens de afwezigheid van de leraar gratis een beroep doen op vervangende activiteiten voor de leerlingen.

Een externe organisatie staat in voor activiteiten die het ondernemerschap en de ondernemingszin van de leerlingen stimuleren. De vervangingsactiviteiten worden ingericht gedurende maximaal 5 werkdagen en dit tijdens de bedrijfsstage van 40 leraren.

Vind meer informatie en de aanvraagformulieren

 
BACKSTAGE
Techno Tielt: job-en opleidingsbeurs - 28/2-1/3/2014
Op vrijdag 28 februari 2014 kan u kennis maken met een uniek educatief aanbod n.a.v. een opleidings- en jobbeurs ‘Techno Tielt’ die doorgaat in de Europahal Tielt. De Academie voor de Toekomst ‘Nieuwe materialen’ organiseert in samenwerking met heel wat partners deze exclusieve beurs. De hele dag wordt de beurs gereserveerd voor klasgroepen uit de derde graad LO, eerste, tweede en derde graad SO. Voor elke leeftijdsgroep werd een apart programma voorzien. Meer info
 
     
  
  RTC West-Vlaanderen
Streekhuis | Peter Benoitstraat 13 | 8800 Roeselare
Tel. 051/27 55 60 | Fax 051/27 55 51
info@rtcwestvlaanderen.be
www.rtcwestvlaanderen.be
Volg ons op facebook
 

Onze vorige nieuwsbrieven vindt u op onze website.
Stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega�s. Via deze weg kan men zich ook inschrijven.
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kan je je hier uitschrijven.

 

email-list