Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie.
 
 

RTC NIEUWSBRIEF > MAART 2017

 
 
PROJECTGROEPEN
Voorjaar 2017
 
SCHILDEREN & DECORATIE
Leerkrachtenopleiding soepele vloerbekleding
 
MECHANICA
CNC-infobeurs
 
DUAAL LEREN IN DE KIJKER
ESF-oproep Duaal leren en werken
W-Vl roadshow Duaal leren
 
 
STEM
STEM-bedrijventraject
 
REVIVAK
Save the date Bootcamp
Save the date vakmanschapsbeurs
 
BACKSTAGE
Discover Metal-Alliance.be Award
Onderwijsbeurs Tools4Schools
Veranderwijs.nu - lanceringsevenement
Beroepen in cijfers
Soft skills en jongeren, niet voor softies!
Bereid je leerlingen voor op de arbeidsmarkt
 
 
 

Ontdek alle RTC-activiteiten op www.rtcwestvlaanderen.be en het meeste recente nieuws op het snijvlak onderwijs & arbeidsmarkt op  !

 
 
 
PROJECTGROEPEN
Voorjaar 2017

Het inplannen van de komende projectgroepen is volop bezig. We kunnen jullie reeds enkele data mee geven:
 

Op donderdag 4 mei vindt een nieuw Flanders E-consortium gecombineerd met de Projectgroep Elektriciteit plaats in WAAK te Kuurne. We starten om 12u. 
 

De Projectgroep hout / bouw gaat gezamenlijk door bij het bouwbedrijf Valcke Prefab Beton. Hou maandag 24/04 in de namiddag vrij. 
 

De definitieve uitnodigingen voor alle projectengroepen volgen per mail naar de projectgroepleden, ook voor de projectgroepen Schilder-decoratie, Mechanica, Auto en Koeling & warmte. 

 
  
 
SCHILDEREN & DECORATIE
Leerkrachtenopleiding soepele vloerbekleding

In navolging van de uiterst interessante projectgroepvergadering Schilder-decoratie bij IVC Group in het najaar van 2016, wensen we de leerkrachten 3de graad schilder-decoratie verder op te leiden in de nieuwere technieken rond soepele vloerbekleding. Deze opleiding gaat door op donderdag 20 april 2017 in de namiddag. 
Meer info en inschrijven

 
  
 
MECHANICA
CNC-infobeurs
Hoe kunnen bedrijven, die leveren aan het CNC-werkveld, het onderwijs versterken?
 
Op woensdag 7 juni 2017 organiseert RTC West- en Oost-Vlaanderen een CNC-infobeurs waarbij jullie op één moment in contact worden gebracht met al zeker 4 partners die (simulatie)software i.k.v. CNC aanbieden, waaronder Heidenhain, Siemens, Keller, Fanuc.
 
Hou alvast deze datum vrij (9u-14u) en informeer leerkrachten en collega’s! Het concrete programma volgt.
 
  
 
DUAAL LEREN IN DE KIJKER
ESF-oproep Duaal leren en werken

Met de subsidie-oproep Duaal Leren en Werken wil ESF Vlaanderen de realisatie van duaal leren in Vlaanderen verder stimuleren. De focus van de oproep ligt op de samenwerking tussen de onderwijs- (scholen / syntra’s) en werkactoren (sectoren, bedrijven, werkgevers, ..) om nieuwe duale leertrajecten te implementeren en uit te voeren. Deadline indiendatum: 2 mei 2017
Meer info

 
DUAAL LEREN IN DE KIJKER
W-Vl roadshow Duaal leren

De Provincie West-Vlaanderen, Voka, Syntra West, VDAB en RTC West-Vlaanderen bundelen de krachten om bedrijven en scholen aan te zetten tot concrete actie rond duaal leren. Met een heuse West-Vlaamse roadshow nemen we u op sleeptouw. Binnenkort meer details maar noteer alvast volgende data en locaties: 21 april 2017 (Brugge), 27 april 2017 (Kortrijk), 28 april 2017 (Roeselare) en 10 mei 2017 (Ieper).
Meer info

 
     
  
 
STEM
STEM-bedrijventraject
Op 10 maart 2017 was VDL Bus & Coach gastheer voor de deelnemers van het STEM-bedrijventraject. Dit hedendaags, innoverend bedrijf werkt hard aan een project waarbij energie door middel van een waterstofmodule opgewekt wordt. Meer info en sfeerfoto's
 

Interesse om aan te sluiten bij de volgende sessie bij Rebo/Falck (22 maart) of bij de afsluitende, plenaire sessie bij Siemens (27 april)? Contacteer jan@rtcwestvlaanderen.be

 
  
 
REVIVAK
Save the date Bootcamp

Op 11 en 12 mei 2017 organiseert RTC W-Vl in het kader van het Europese Interreg-project Revivak (revitalisering vakmanschap) een bootcamp. Dit is een korte, meerdaagse flitscursus rond een specifiek thema uit de restauratie. RTC koos voor gevelherstel/restauratie. Doelgroep: leerlingen 7de jaar restauratie/renovatie. Aanvullend: werkzoekenden en andere geïntresseerden. Op het programma: bezoek aan projecten en werven in Vl. en Ned. Meer info volgt!
Info Revivak

 
REVIVAK
Save the date vakmanschapsbeurs

In het najaar volgt ook een heuse "Vakmanschapsbeurs" in West-Vlaanderen. Deze wordt georganiseerd i.s.m. verschillende W-Vl Revivak-partners en zal doorgaan op 23/24 en 26 november 2017. Secundaire scholen met hout/bouw/schildersrichtingen houden vrijdag 24 november best vrij in hun agenda. Deze dag wordt volledig voor hen en voor werkzoekenden ingevuld. Meer info volgt!
Info Revivak

 
     
  
 
BACKSTAGE
Discover Metal-Alliance.be Award

Van 22 tot en met 24 maart 2017 vindt MTMS 2017, de technologiebeurs voor de bewerking en transformatie van materialen, plaats in Brussel. Er zijn nog enkele plaatsen voor de Discover Metal-Alliance.be Award, een ontdekkingstocht voor technische leerlingen. 

Lees meer

 
BACKSTAGE
Onderwijsbeurs Tools4Schools

Op woensdag 5 april kunnen leerkrachten van het kleuter- t.e.m. de eerste graad van het secundair onderwijs kennis maken met boeiende leerstrategieën en de nieuwste educatieve materialen op de Tools4Schools-onderwijsbeurs in Kortrijk Xpo.

Lees meer

 
     
 
BACKSTAGE
Veranderwijs.nu - lanceringsevenement

Op 29 maart 2017 wordt Veranderwijs.nu gelanceerd, een platform dat enthousiaste pioniers samenbrengt en inspireert om innovatieve antwoorden te formuleren op de vele veranderingen in het onderwijslandschap. Maak kennis met Veranderwijs.nu op het lanceringsevenement.

Lees meer

 
BACKSTAGE
Beroepen in cijfers

VDAB lanceerde "Beroepen in cijfers", een handig instrument voor wie op zoek is naar arbeidsmarktinfo over specifieke beroepen. Vacaturecijfers, info over knelpuntkarakter, ... worden gebundeld in een gebruiksvriendelijke interface met kaarten en interactieve grafieken.

Lees meer

 
     
 
BACKSTAGE
Soft skills en jongeren, niet voor softies!

Jongeren klaarstomen voor de arbeidsmarkt, het blijft een uitdaging. Om de soft skills van jongeren en de verwachtingen van werkgevers hierover beter op elkaar af te stemmen, ontwikkelde het Vormingsfons voor Uitzendkrachten (VFU) een online tool op maat van jongeren. Test de tool zelf uit op het VFU-event in Gent op 24 april 2017.

Meer info en inschrijven

 
BACKSTAGE
Bereid je leerlingen voor op de arbeidsmarkt

Op het einde van het schooljaar zetten heel wat jongeren hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. VDAB ondersteunt onderwijsprofessionals in 4 trainingssessies om deze jongeren hierop goed voor te bereiden. Benieuwd naar de inhoud van de modules?

Lees meer

 
     
  
  RTC West-Vlaanderen
Streekhuis Z-M-WVl
Engelse Wandeling 2F4L (ingang F3) | 8500 Kortrijk
Tel. 056/23 37 34 | Fax 056/24 99 90
info@rtcwestvlaanderen.be
www.rtcwestvlaanderen.be
Volg ons op facebook
 

Onze vorige nieuwsbrieven vindt u op onze website.
Stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega’s. Via deze weg kan men zich ook inschrijven.
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kan je je hier uitschrijven.

 

email-list