Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie.
 
 

RTC NIEUWSBRIEF > NOVEMBER 2016

 
 
PROJECTGROEPEN
Najaar 2016
 
SCHILDEREN & DECORATIE
Spuittechnieken voor schilders
 
MECHANICA
PlastIQ - themadagen voor leerkrachten
Optilog - magazijn- en hefwerktuigsystemen
 
 
VDAB 10 DAGEN
Afsluiting inschrijvingen
 
STEM
STEM-bedrijventraject@RTC
 
BACKSTAGE
Eandis
VCA
Discover Metal-Alliance.be Award
Food@worklive
 
 
 

Ontdek alle RTC-activiteiten op www.rtcwestvlaanderen.be en het meeste recente nieuws op het snijvlak onderwijs & arbeidsmarkt op  !

 
 
 
PROJECTGROEPEN
Najaar 2016

Op maandag 14 november beten we de spits af met de Projectgroep Elektriciteit. Voor het eerst werd deze gecombineerd met het Flanders E-consortium van Volta en deze mooie samenwerking werd bijzonder gesmaakt. Na de meeting konden de aanwezigen kennis maken met de nieuwste technologieën en het gloednieuw gebouw "the Circle" van Barco te Kortrijk. 

De volgende projectgroepen gaan door op 21/11 (schilder-decoratie) en 24/11 (hout-bouw). 

Nieuw! Projectgroep Mechanica - save the date: 6 december vanaf 9u00!

 
  
 
SCHILDEREN & DECORATIE
Spuittechnieken voor schilders

Wees er vlug bij als u met uw leerlingen wil deelnemen aan de opleiding Spuittechnieken voor schilders i.s.m. Caparol. De inschrijvingen worden in december afgesloten. Schrijf nu in

 
  
 
MECHANICA
PlastIQ - themadagen voor leerkrachten

Op 8 en 13 december 2016 organiseert PlastIQ opnieuw themadagen rond het lijmen en lassen met kunststoffen en het verwerken van kunststoffen. De themadagen richten zich tot leerkrachten 3de graad en zijn volledig gratis. Interesse? Schrijf snel in!

 
MECHANICA
Optilog - magazijn- en hefwerktuigsystemen
Onder module 1 - magazijnsystemen - is een praktijklocatie ter beschikking met een vast rekkensysteem (statisch), een lift –en paternostersysteem (dynamisch) en een snelmagazijn.
Onder module 2 staan hefwerktuigsystemen centraal - basisbewegingen, verschillende soorten en veiligheid.
 
     
  
 
VDAB 10 DAGEN
Afsluiting inschrijvingen

Op 15 december wordt de lopende inschrijfperiode voor het VDAB 10-dagen-aanbod afgerond. Grijp je kans als je met je leerlingen graag dit schooljaar nog gratis gebruik wenst te maken van de VDAB-infrastructuur! Schrijf nu in!

 
  
 
STEM
STEM-bedrijventraject@RTC

Neem deel aan deze unieke uitdaging voor leerkrachten uit het technisch - en beroepsonderwijs en volg de 5 bedrijfsbezoeken tussen januari en april 2017 ingekaderd in 5 thema’s. Na afloop van het traject ontvangt de school het "STEM-bedrijventraject-label 2017". Interesse? Schrijf je school in, via het formulier, op www.rtcwestvlaanderen/bedrijventraject

 
  
 
BACKSTAGE
Eandis

Vanaf 2017 voorzien de netbeheerders (Eandis – Infrax) een subsidie voor de na-isolatie van buitenmuren via de binnenzijde. Daarom organiseert Eandis op 6 december 2016 een train the trainer 'Binnenisolatie' te Brugge. Men nodigt hier ook alle opleidingsinstellingen voor uit. Schrijf hier nu voor in. Meer info bij geert.flipts@vea.be

 
BACKSTAGE
VCA

Gezien het belang van veiligheid in de Bouw-, Elektriciteits- en Metaalsector hebben reeds drie sectoren besloten het VCA‑examen kosteloos aan te bieden.

Doelgroep: lln. die voor het eerst deelnemen uit de derde graad Bouw-, Elektriciteits- en Metaalopleidingen.

De metaalsector is recent toegetreden tot dit samenwerkingsverband. Voor de algemene voorwaarden en de begeleidende brief kunt u op de RTC-website terecht.

Deze sector organiseert in het voorjaar ook een Train the trainer te W-Vl. De leraar zal op het einde zelf een VCA- examen kunnen afleggen met bijhorend VCA-attest. Meer info volgt. 

 

 
     
 
BACKSTAGE
Discover Metal-Alliance.be Award

Van 22 tot en met 24 maart 2017 vindt MTMS 2017, de technologiebeurs voor de bewerking en transformatie van materialen, plaats in Brussel.
Metal-Alliance.be, het overlegplatform binnen Agoria, grijpt deze vakbeurs aan om jongeren op industriële ontdekkingstocht te sturen met de Discover Metal-Alliance.be Award, een educatief spel voor laatstejaarsleerlingen van het technisch en beroepssecundair onderwijs.

Meer info

 
BACKSTAGE
Food@worklive

Wees er nog snel bij en pik vandaag, 17 november 2016,  de 3de editie van de jobhappening Food@WorkLIVE van de Voeding in Roeselare mee. Naast de jobhappening is er ook de Comedyshow van Henk Rijckaert "Try-out Technostress". 

Meer info via www.foodatworklive.be

 

 
     
  
  RTC West-Vlaanderen
Streekhuis Z-M-WVl
Engelse Wandeling 2F4L (ingang F3) | 8500 Kortrijk
Tel. 056/23 37 34 | Fax 056/24 99 90
info@rtcwestvlaanderen.be
www.rtcwestvlaanderen.be
Volg ons op facebook
 

Onze vorige nieuwsbrieven vindt u op onze website.
Stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega’s. Via deze weg kan men zich ook inschrijven.
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kan je je hier uitschrijven.

 

email-list