Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie.
 
 

RTC NIEUWSBRIEF > SEPTEMBER 2016

 
 
ALGEMEEN RTC
Groen licht voor Jaaractieplan 2016-2017
 
IN THE SPOTLIGHT
Enkele data in de kijker
 
BOUW
Praktijkdag: oplossingen voor luchtdicht bouwen
 
 
DUAAL LEREN IN DE KIJKER
Advies VLOR
 
EVENT-VERSLAG
Ronde van Vlaanderen
 
BACKSTAGE
Working Action Heroes
Vlajo Ondernemers voor de Klas
VOKA Open Bedrijvendag
JOBEXPO
Studiedag Howest onderzoekend leren
 
 
 

Ontdek alle RTC-activiteiten op www.rtcwestvlaanderen.be en het meeste recente nieuws op het snijvlak onderwijs & arbeidsmarkt op  !

 
 
 
ALGEMEEN RTC
Groen licht voor Jaaractieplan 2016-2017
  • RTC West-Vlaanderen kreeg officiële goedkeuring voor het Jaaractieplan 2016-2017. Dit wil zeggen dat je opnieuw kunt inschrijven voor bovenstaande opleidingen in het rood via de RTC-website.
     
  • Ook voor de provincieoverschrijdende werking kan opnieuw ingeschreven worden vanaf september. Concreet betekent dit dat een school (onder bepaalde voorwaarden) kan deelnemen aan het projectaanbod van een RTC uit een andere provincie. Meer info
 
  
 
IN THE SPOTLIGHT
Enkele data in de kijker

Op dinsdag 20/09 gaat Pick & Place editie 4 van start. Deelnemende scholen kunnen op die dag te Wommelgem het materiaal ophalen en kennis maken met de leveranciers. Schrijf nu in.
 

Op dinsdag 27/09 organiseert PlastIQ i.s.m. RTC W-Vl een themadag "Kennismaking met kunststoffen en verwerkingstechnieken". Schrijf nu in.
 

 
  
 
BOUW
Praktijkdag: oplossingen voor luchtdicht bouwen

Confederatie Bouw West-Vlaanderen, WTCB, FABA en Centrum Duurzaam Bouwen organiseren een praktijkdag rond luchtdicht bouwen voor aannemers en architecten. Dit op 13 oktober in de lokalen van de Confederatie Bouw te Kortrijk. Ook leerkrachten zijn welkom.
Meer info

 
  
 
DUAAL LEREN IN DE KIJKER
Advies VLOR

Op 16 juni 2016 bracht de VLOR, op vraag van minister Crevits, advies uit over het uitvoeringsbesluit bij het statuut duaal leren.
Meer info
 

Check ook alle info i.v.m. alle studierichtingen en scholen die in de komende schooljaren instappen in het proefproject "Schoolbank op de werkplek".

 
  
 
EVENT-VERSLAG
Ronde van Vlaanderen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen die net voor de zomervakantie door het Ministerie van Onderwijs en Vorming georganiseerd werd leerden we alles over de modernisering van het secundair onderwijs. Bekijk nu wat er de komende jaren zal veranderen.

 
  
 
BACKSTAGE
Working Action Heroes

VDAB lanceert de campagne Working Action Heroes! Deel jouw succesvol HR-verhaal dat inspeelt op de actuele arbeidsmarkt voor 15 oktober 2016 en win een verfilming!

Meer info

 
BACKSTAGE
Vlajo Ondernemers voor de Klas

Ieder school-en academiejaar brengt Vlajo, in samenwerking met ETION en VKW Limburg, vele honderden ondernemers, bedrijfsleiders en managers voor de klas of in de aula. Ook goesting om uw ondernemers- of carrièreverhaal te delen met onze jongeren? Neem tussen 9 januari en 3 maart 2017 deel.
Meer info

 
     
 
BACKSTAGE
VOKA Open Bedrijvendag

Voka helpt je graag op weg om met je klas (of je mini-onderneming) naar Voka Open Bedrijvendag te gaan op 2 oktober, of om de Voka Open Bedrijvendag naar je klas te brengen via een leuk educatief pakket.

Meer info

 
BACKSTAGE
JOBEXPO

Dankzij JOBexpo krijg je de kans om jouw bedrijf in de kijker te zetten binnen de eigen regio, het netwerk verder uit te bouwen én contacten te leggen met 3000 technische young potentials! Na een theoretische sollicitatietraining, gegeven door de medewerkers van Auxilios, volgt een sollicitatiebeurs waar de leerlingen, uit gewenste studierichtingen, bij jou leren solliciteren. 

Meer info

 

 
     
 
BACKSTAGE
Studiedag Howest onderzoekend leren

Op woensdag 21 september 2016 kan je bij Howest Kortrijk terecht voor de studiedag “Grenzen verleggen bij Onderzoekend leren in de klaspraktijk. Hoe vernieuwen binnen het domein van GIP en onderzoekscompetenties?” Keynotespreker is Dirk Frimout met een bijdrage over het onderzoek(end) leren in de ruimte.
Meer info

 
  
  RTC West-Vlaanderen
Streekhuis Z-M-WVl
Engelse Wandeling 2F4L (ingang F3) | 8500 Kortrijk
Tel. 056/23 37 34 | Fax 056/24 99 90
info@rtcwestvlaanderen.be
www.rtcwestvlaanderen.be
Volg ons op facebook
 

Onze vorige nieuwsbrieven vindt u op onze website.
Stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega’s. Via deze weg kan men zich ook inschrijven.
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kan je je hier uitschrijven.

 

email-list